Başvurunuzu international.halic.edu.tr/apply-now adresinden gerçekleştirebilir ya da sağ üst köşedeki "ŞİMDİ BAŞVUR" butonuna tıklayabilirsiniz.

Başvurular, Haliç Üniversitesi Uluslararası Ofisi’nin kabul komisyonu tarafından ilgili bölümün öğretim üyesinin desteğiyle incelenir ve değerlendirilir.

Türkiye Yükseköğretim Kurulu her yıl yönetmelik ve kriterleri günceller.

Kabul kriterleri her ülke için farklı olabilir, ülkenizin kriterlerinin ne olduğunu merak ediyorsanız, lütfen international@halic.edu.tr adresi üzerinden bize ulaşın

• 1) Pasaport
    2) Lise Diploması (İngilizce veya Türkçe tercümesi)
    3) Lise Transkripti (İngilizce veya Türkçe tercümesi)
    4) TOEFL iBT 72/ PTE 55 (varsa)
    5) Motivasyon Mektubu (Tıp başvuruları için)

1) Pasaport
2) Lisans Diploması (İngilizce veya Türkçe tercümesi)
2) Lisans Transkripti (İngilizce veya Türkçe tercümesi)
4) TOEFL iBT 79 / PTE 55 (varsa)

5) Referans Mektubu

6) Motivasyon Mektubu

Şartlı Kabul Mektubu, Haliç Üniversitesi'ne şartlı olarak kabul edildiğinizi belirtir.

Depozito ödemesini gerçekleştirdikten sonra, Resmi Kabul Mektubu tarafınıza gönderilecektir.

Not: Programınızın kontenjanı dolu olması durumunda Şartlı Kabul Mektubunuz geçersiz sayılacaktır.

Lisans başvuruları sadece güz döneminde kabul edilir.

Lisansüstü başvuruları güz ve bahar olmak üzere her iki dönemde de kabul edilmektedir.

Başvurunuzun onaylanmasından ve koşullu kabul mektubunun gönderilmesinden sonra, 1.000 ABD Doları (Tıp için 4.000 ABD Doları) olan iade edilmeyen depozito ödenmelidir.

Depozito ücreti, başvuran kişinin Haliç Üniversitesi'nde öğrenim alma niyetinin teminatı olarak kabul edilir. Bu depozito tutarı kayıt sırasında öğrenim ücretinden düşülecektir.

1. Öğrenim ücretlerinizi ödemenin 3 yolu vardır:

1) Üniversitenin mali işler ofisinde kredi kartı ile ödeme (şahsen)

2) Vakıfbank Sütlüce şubesinde nakit ödeme (şahsen)

3) Aşağıda belirtilen iki Vakıfbank hesabından herhangi birine havale

NOT: Lütfen ödemeyi daha sonra teyit edebilmek için dekontunuzu saklayın.

DOLAR HESABI:

Hesap Adı: T.C. Haliç Universitesi
    Şube: Sütlüce
    Hesap Numarası: 4550167806
    Banka Adı: Vakıfbank
    IBAN (Dolar): TR24 0001 5001 5804 8017 7848 65
    SWIFT Kodu: TVBATR2A

TL HESABI:

Hesap Adı: T.C. Haliç Üniversitesi
    Şube: Sütlüce
    Hesap Numarası: 4550167806
    Banka Adı: Vakıfbank
    IBAN (TL): TR41 0001 5001 5800 7309 0338 85
    SWIFT Kodu: TVBATR2A

Haliç Üniversitesi, sadece üniversitede ilk yılını tamamlayan ve yüksek başarı gösteren öğrencilere akademik başarı bursu vermektedir.
Üniversitemizdeki ilk yılınızı tamamladıktan sonra %15'e kadar burs kazanabilirsiniz. Burs almak için sabit öğrenim ücreti ile başladığınız ilk döneminizi tamamlamanız gerekmektedir.

Lisansüstü öğrenciler program ücretini iki taksitte ödemek zorundadırlar.

Lisans öğrencileri yıllık öğrenim ücretini iki taksitte ödemek zorundadırlar.

Lisansüstü öğrencileri (Yüksek Lisans ve Doktora Programları) ücretlerini sadece ilk yılda ödemelidirler.

Artık Türkiye’de veya yurt dışında başka üniversitelerde okuyan öğrencilerin transfer başvurusunda bulunmaları mümkün. Haliç Uluslararası Öğrenci Online Başvuru Portalı ile öğrenciler transfer başvurusunda bulunabilirler.

Aşağıdaki belgeleri Başvuru Formu’na yüklemeniz gereklidir:
- Lise Transkripti
- Lise Diploması
- Üniversite Transkripti: tamamlanan tüm derslerin notlarını ve genel not ortalamasını (GANO) içermelidir.
- Derslerin Tanımı: ders müfredatı, ders materyalleri ve diğer önemli bölüm bilgilerini içermelidir.
- Öğrenci Belgesi
- Denklik Belgesi

*Önceki üniversite tarafından verilen tüm belgelerin damgalanmış ve mühürlü bir zarf içinde verilmesi gerektiğini lütfen unutmayın.

*Başvuru prosedürlerinden bağımsız olarak, derslerinizin sayılıp sayılmayacağının garantisi olmadığını belirtmek isteriz. Bu karar, kesinlikle fakülte komitesinin transfer başvurularını onaylama, reddetme veya değerlendirme kararlarına bağlıdır.